Bedrijfstrainingen

Heb je wel eens geluisterd naar de redenen die mensen noemen op de vraag: Waarom heb je je droom (nog) niet behaald? Wij wel! En het valt op dat er heel veel redenen wegvallen als je op een andere manier zou denken. Op het moment dat je anders denkt krijg je namelijk ook een ander resultaat. En laat dat nu precies zijn waar wij graag mee bezig zijn. Wij helpen mensen zich bewust te worden van hun belemmerende gedachten en die te vertalen naar ondersteunende gedachten. En als positief bijproduct komt daar een heleboel energie bij vrij. En zeg nou zelf. Wie wil dat niet?

Ben jij een manager die bruist van de energie, maar werk je samen met een team waarbij je het gevoel hebt dat aan een dood paard trekken minder vermoeiend is? Zit je in een bedrijf waar vooral gekeken wordt naar wat er nog aan je ontwikkeld dient te worden en kan er amper een compliment van af? Een van de bedrijfstrainingen bij ENKER is dan zeker iets voor jullie.

Zou je veel meer energie willen krijgen van je werk?

 • Of loop je zelfs wel eens met burn-out klachten?
 • Merk je dat het niet zo makkelijk is om je doelen te stellen en halen?
 • Loop je er tegen aan dat je zelf wel wilt, maar je collega’s vooral in de weerstand zitten?
 • Zou je vaker in een productieve flow willen komen?
 • Ben je nieuwsgierig hoe het water een spiegel kan zijn voor wie je bent en voor wie je kunt zijn?
 • Zou je veel meer vanuit je talenten willen werken?
 • Zou je willen weten welke krachten en welke valkuilen in de samenstelling van jouw team schuilen

Herken je je in (één van) deze vragen dan is het zeker interessant verder te informeren voor een van de actieve bedrijfstrainingen van ENKER.

Kenmerken van Enker

We zijn een team mensen met passie voor sport en persoonlijke ontwikkeling die trainingen voor het bedrijfsleven verzorgen. We richten ons op bedrijven die het belangrijk vinden dat hun medewerkers vanuit hun talenten en energie werken aan de doelen die het bedrijf zich stelt. We dagen daarbij de deelnemers uit om zelf verantwoordelijkheid te nemen in de setting (bijvoorbeeld het water) voor hun eigen energie en ontwikkeling.
ENKER gelooft in een leeromgeving waarin mensen zowel letterlijk als figuurlijk diep gaan. De deelnemers worden uitgedaagd om verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat er direct om hen heen gebeurt. Dit geldt voor de trainers net zo goed als voor de trainees. Welke activiteit en welk programma effectief zijn, wordt volledig bepaald door de combinatie van de doelen van het team en de positie waar het team op dit moment in haar ontwikkeling staat. Freediving als middel om deze doelen te bereiken is onze specialiteit. Het water biedt een grenzeloze leeromgeving. Vanuit de milde stress die er ontstaat doordat je je adem inhoudt zullen deelnemers reageren zoals ze altijd reageren. Dat zorgt er voor dat ze zich bewust zijn van hun reacties, energieverbruik en leren ze alternatieven die minder energie kosten om tot het bereiken van hun doelen te komen. Freediven is één van de opties die we gebruiken. Afhankelijk van de veiligheid binnen een bedrijf kunnen er ook enkel droge activiteiten worden georganiseerd.

Het werken binnen de ongelooflijk krachtige metafoor van het freediven biedt een uitdagende en veilige omgeving voor de deelnemers om zich bewust te worden van belemmerende overtuigingen. Hoe deze overtuigingen worden omgezet is persoons- en teamafhankelijk. Dit is de reden waarom we vanuit kleine teams werken en daarmee een ‘water’vlekwerking naar de rest van de organisatie willen creëren.

Een bedrijf is de som van de kwaliteiten van de mensen die er werken. ENKER is gespecialiseerd in het opzoeken en beetpakken van belemmerende overtuigingen en deze te helpen herkaderen naar ondersteunende overtuigingen. Dit helpt om doelen sneller en effectiever te bereiken, waarbij mensen vanuit hun talenten en energie werken en daar ook in blijven. De aangeboden aanpak is alleen dan effectief indien er voldoende motivatie van de deelnemers bestaat om reflectief te zijn naar zichzelf en de organisatie. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat onze manier van werken, vanuit onze eigen passies en enthousiasme daar ontzettend aanstekelijk in werkt.
Bij de volgende bedrijven hebben wij trainingen verzorgt en dit is wat ze over ons zeggen: lees de reviews.

gereedschap-bedrijfstrainingen

Onze werkwijze

Vooraf komen we langs voor een intake om te inventariseren wat de wensen zijn voor de bedrijfstrainingen en om je het hemd van het lijf te vragen. Daarnaast doen we een scan van alle deelnemers. Dit om zo snel mogelijk inzichtelijk te krijgen vanuit welke talenten en filters er wordt gewerkt door de deelnemers. Dit maakt ons inzichtelijk waar de krachten en tevens de valkuilen van dit team liggen. Aan de hand van deze scan maken we een voorstel op maat voor de bedrijfstrainingen vanuit de resultaten van de scan. Zois het helder waar de ideeën vandaan komen.

kooltje-bedrijfstrainingen

Uitdagend

Als we mensen uitdagen om hun grenzen te leren kennen, pas dan zie je duidelijk waar de ontwikkelpunten zijn. De vorm die we hier in zoeken is, logischerwijze vanuit onze achtergrond, het water. Een grenzeloos middel om ieder vanuit veiligheid en ontspanning toch in een hele lichte stresssituatie te brengen. Dit gebeurt namelijk door het feit dat je je adem inhoudt. Hierbij reageren mensen zoals ze vaker met stress omgaan en dat geeft waardevolle inzichten en handvatten tot verandering. Dit is nog een goede reden om te informeren hoe een actieve vorm van bedrijfstrainingen bij een bedrijf als dat waar je werkt kan uitpakken. Een andere vorm van bedrijfstrainingen geeft ook echt een ander resultaat!

bedrijfstrainingen door middel van freediving

Kenmerken

 • Uitdagend. We passen de bedrijfstrainingen aan op de deelnemers om heen nieuwe uitdagingen te bieden vanuit een veilige omgeving, die wel iets uit de comfortzone is.
 • Persoonlijk. Iedere deelnemer krijgt feedback van ons. Dit kan als confronterend worden ervaren. Natuurlijk wel op een verder veilige manier!
 • Procesgericht. We gaan er als trainers van uit dat we te maken hebben met professionals. Op de inhoud gaan we dan ook niet sturen, enkel op de processen van zowel het individu alswel in de opvallendheden binnen het proces als team.
 • Resultaatgericht. In elke vorm van freedive trainingen en dus ook in de bedrijfstrainingen werken we aan het realiseren van concrete doelen.
 • Praktijkgericht. Centraal staat de toepassing van het geleerde in de eigen organisatie, zodat je een blijvend resultaat krijgt.

En dan?

Bedrijfstrainingen horen niet alleen een leuke onderbreking te zijn van de praktijk van alledag. Er is dan ook uitgebreid ruimte om samen te zoeken naar middelen en ideeën om in de praktijk toe te gaan passen wat er in de bedrijfstraining aan kennis is opgedaan. Daarnaast zul je als deelnemer merken dat je op verschillende vlakken niet meer terug kan gaan naar je oude gedrag. Simpelweg door de inzichten die je hebt gekregen en de ‘knoppen’ die daar mee zijn omgegaan.

Meer info?

Freediven gecombineerd met NLP (Neuro-Linguístisch Programmeren)

Met hele goede resultaten, eigenlijk zie ik direct hoe mensen er mentaal en fysiek voorstaan wanneer ik ze meeneem in het water.
Meer info?