Nanja van den Broek leren kennen?

Nanja en Maria Westerbos, directeur Plastic Soup Foundation

Nanja van den Broek is een topsporter en huidig wereldrecordhouder freediving op de discipline Variabel Weight. Zij bereikte dat record door te duiken naar 130 meter, waar een druk van 14 bar op je lichaam drukt. Zij kenmerkt zich doordat ze een sterke doelgerichtheid heeft en de voor haar belemmerende gedachten met behulp van NLP technieken heeft kunnen ombuigen naar ondersteunende gedachten. Naast haar wereldrecord heeft Nanja van den Broek inmiddels 30 Nederlandse records op haar naam staan. Momenteel besteedt ze haar tijd meer aan het begeleiden van mensen in bedrijfstrainingen, coaching en als freedive instructeur Trainer.

Momenteel is Nanja een held in de nieuwe App van de Plastic Soup Foundation “My Little Plastic Footprint”. Nanja is momenteel in samenwerking met de Plastic Soup Foundation bezig om funding te vinden om een campagne te starten ‘One Woman, One Dive, to safe the Ocean’. Hierbij zal Nanja haar eigen wereldrecord aan gaan scherpen waar een hele media campagne omheen gebouwd zal worden om aandacht te vragen voor de Plastic Soup en mensen in beweging te zetten daar hun eigen steentje aan bij te dragen. Vind je het leuk om Nanja te volgen? Download dan de App en doe mee!

Kenmerken van Enker

We zijn een team mensen met passie voor sport en persoonlijke ontwikkeling die trainingen voor het bedrijfsleven verzorgen. We richten ons op bedrijven die het belangrijk vinden dat hun medewerkers vanuit hun talenten en energie werken aan de doelen die het bedrijf zich stelt. We dagen daarbij de deelnemers uit om zelf verantwoordelijkheid te nemen in de setting (bijvoorbeeld het water) voor hun eigen energie en ontwikkeling.
ENKER gelooft in een leeromgeving waarin mensen zowel letterlijk als figuurlijk diep gaan. De deelnemers worden uitgedaagd om verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat er direct om hen heen gebeurt. Dit geldt voor de trainers net zo goed als voor de trainees. Welke activiteit en welk programma effectief zijn, wordt volledig bepaald door de combinatie van de doelen van het team en de positie waar het team op dit moment in haar ontwikkeling staat. Freediving als middel om deze doelen te bereiken is onze specialiteit. Het water biedt een grenzeloze leeromgeving. Vanuit de milde stress die er ontstaat doordat je je adem inhoudt zullen deelnemers reageren zoals ze altijd reageren. Dat zorgt er voor dat ze zich bewust zijn van hun reacties, energieverbruik en leren ze alternatieven die minder energie kosten om tot het bereiken van hun doelen te komen. Freediven is één van de opties die we gebruiken. Afhankelijk van de veiligheid binnen een bedrijf kunnen er ook enkel droge activiteiten worden georganiseerd.

Het werken binnen de ongelooflijk krachtige metafoor van het freediven biedt een uitdagende en veilige omgeving voor de deelnemers om zich bewust te worden van belemmerende overtuigingen. Hoe deze overtuigingen worden omgezet is persoons- en teamafhankelijk. Dit is de reden waarom we vanuit kleine teams werken en daarmee een ‘water’vlekwerking naar de rest van de organisatie willen creëren.

Een bedrijf is de som van de kwaliteiten van de mensen die er werken. ENKER is gespecialiseerd in het opzoeken en beetpakken van belemmerende overtuigingen en deze te helpen herkaderen naar ondersteunende overtuigingen. Dit helpt om doelen sneller en effectiever te bereiken, waarbij mensen vanuit hun talenten en energie werken en daar ook in blijven. De aangeboden aanpak is alleen dan effectief indien er voldoende motivatie van de deelnemers bestaat om reflectief te zijn naar zichzelf en de organisatie. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat onze manier van werken, vanuit onze eigen passies en enthousiasme daar ontzettend aanstekelijk in werkt.
Bij de volgende bedrijven hebben wij trainingen verzorgt en dit is wat ze over ons zeggen: lees de reviews.

Nanja van den Broek met jury worldrecord freediving

Variabel Weight wereldrecord

Hierbij ging Nanja van den Broek naar de onvoorstelbare diepte van 130 meter diepte met behulp van een slee/lift, waarna ze op eigen kracht omhoog zwom. Dit deed ze met behulp van een monovin. Ze verpulverde daarmee het oude record dat op 127 meter stond van de Russische icoon, wijlen Natalia Molchanova. Naast de ongelooflijke diepte maakte het nog meer indruk dat Nanja van den Broek dit doel behaalde in een heel kort tijdsbestek. Dit doordat ze alle visualisatie en andere ondersteunende technieken vanuit NLP toepaste.

nlp bedrijfstraining

NLP

Nanja van den Broek is een ervaren NLP trainer en coach en heeft alle technieken ook op zichzelf beoefend om haar doelen te kunnen bereiken. Ze gebruikt NLP technieken in de bedrijfstrainingen die ze geeft. ‘Ik kan niet anders meer ondertussen. Het zit in mijn DNA!, zegt zij zelf. Nanja is geen discipel van NLP en staat altijd open voor andere werkwijzen, modellen en technieken. Uiteindelijk past dat ook bij haar definitie van NLP ‘Het betere jatwerk van alles wat werkt uit psychologie, hypnotherapie en relatietherapie.’ Als begeleider bij je leerproces gaat Nanja er volledig van uit dat veranderingen snel kunnen plaatsvinden en dat de coachee/ het team alles in huis heeft om tot de juiste oplossingen te komen. Ze bemoeit zich dan ook vooral met het proces en wat ze daar ziet gebeuren in plaats van met de inhoud. Zij doet dit vanuit veiligheid en respect voor de mensen waar ze mee werkt.

freediving-nanja

Freediven

Freediving is een ongelooflijke sport welke de basis vormt voor ENKER. Het is een meetinstrument om mensen te laten ervaren welke consequenties hun denkpatronen hebben voor hun eigen energie in de vorm van hun zuurstofverbruik. Bij ENKER werken alleen mensen die compleet door Nanja en haar team van mensen zijn opgeleid en die allemaal vanuit hun eigen specifieke krachten werken en daarnaast stuk voor stuk geweldige freedivers zijn. ENKER is een freediveschool waar de studenten en hun leerproces centraal staan. Er wordt zo individueel als mogelijk instructie gegeven en we sluiten zoveel mogelijk aan bij je beginniveau. We begeleiden mensen met waterangst tot Nederlandse recordhouders en zijn bij iedereen even enthousiast. Humor vinden wij belangrijk, net als gezelligheid, dus daar is ruimte voor in de cursus en trainingen die worden verzorgd. Heb je speciale wensen? We horen het graag.  Nanja en haar team zien het als een uitdaging en missie om het beste uit elke deelnemer te halen!

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden via onze maandelijkse nieuwsbrief?

Klik op de knop aanmelden nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van veranderingen binnen onze opleidingen!
Aanmelden nieuwsbrief